Niemand ontkent dat glasvezel de toekomst heeft. Het is vrijwel voor alle bedrijven relevant en noodzakelijk om nu na te denken over het gebruik van glasvezel voor een betrouwbare en snelle internetverbinding. En op een bedrijventerrein is het eigenlijk niet meer dan logisch om te kiezen voor een gemeenschappelijk aanleg van een eigen glasvezelnetwerk.

Collectieve aanpak

Op veel bedrijventerreinen zie je een spaghetti van verschillende onoverzichtelijk brei aan kabels. Maar waarom niet kiezen voor een overzichtelijke gebiedsdekkende oplossing voor alle bedrijven op het terrein. Daarbij komt dat een individuele aanleg van een glasvezelaansluiting altijd relatief duurder is dan een gezamenlijke investering. Zeker als een vereniging van eigenaren op een bedrijventerrein ervoor zorgt dat er voldoende deelnemers zijn. Hierdoor worden de kosten lager en is er geen regelmatige overlast van graafwerkzaamheden.

Slim, slimmer, slimst

Een collectief glasvezelnetwerk is slim! Waarom? Een eigen collectief glasvezelnetwerk is maatwerk en voordelig. Als gebruikers van het netwerk maak je zelf uit wie en wat er op het netwerk toegelaten wordt. Gewoon op basis van sociale afspraken. Want als collectief werk je aan een gezamenlijk belang: een snel en betrouwbare internetverbinding (naar de cloud).

Samen met FiberRevolution! heb je de kennis in huis en kun je vertrouwen op volledig support en ondersteuning. Proof of concept? Vraag ons naar de referenties van tevreden gebruikers van de glasvezelnetwerken van FiberRevolution! Vragen? Maak een afspraak voor een vrijblijvende presentatie voor jouw bedrijventerrein. Individuele versus collectieve aanpak glasvezel? Collectief is slimmer!

Jochem Regtuit
FiberRevolution!