Blog

Regelmatig publiceren wij een blogs over actuele onderwerpen die een relatie hebben met telecom en/of glasvezel. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de publicatie van nieuwe blogs? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

De opvolger van Glasvezel

Een vraag die mij afgelopen jaren regelmatig werd gesteld: Wat komt er na glasvezel? En vragen in dezelfde trant, zoals: Is er al iets snellers dan glasvezel? Kan mijn onderneming glasvezel...

Lees meer
Is 5G het walhalla? En wat kan ik er (niet) mee?

Is 5G het walhalla? En wat kan ik er (niet) mee?

Als ondernemer in glasvezel en lid van de gerenommeerde branchevereniging NLconnect volg ik de 5G-ontwikkelingen al vele jaren op de voet. De invoering ervan is een belangrijke technologische ontwikkeling. Zowel voor bedrijfsleven, overheid als burgers. Maar helaas is – zoals vaker – de gebruikelijke hype rondom 5G inmiddels ook begonnen. Het is dus zaak om bij de feiten te blijven; zaken in het juiste perspectief te plaatsen.

Lees meer
The last mile

The last mile

Sommige ondernemers moeten er lang op wachten, glasvezel. Maar met het beschikbaar hebben van een glasvezelaansluiting ben je er helaas nog niet. De meeste glasnetwerken worden aangelegd door een handjevol monopolisten zoals KPN en Ziggo. Als eigenaar van de ‘last-mile’, ofwel het laatste stukje glasvezel naar uw meterkast, claimen zij het alleenrecht te hebben en daarbij alles te kunnen bepalen wat er op en over hun netwerk gebeurt. De zogenaamde ‘last-mile’ lock-in.

Lees meer
Eye openers over telecomproviders

Eye openers over telecomproviders

Telecomproviders spelen met de meest uiteenlopende diensten een steeds belangrijkere rol in het leven van mensen en bij het reilen en zeilen van bedrijven. Voor buitenstaanders blijft het vaak een ondoorzichtige markt. Typisch telecom-taalgebruik zorgt regelmatig voor vervelende verrassingen. Wees je daarom bewust van de mooie termen die zij gebruiken

Lees meer
Individuele versus collectieve aanpak glasvezel? Collectief is slimmer!

Individuele versus collectieve aanpak glasvezel? Collectief is slimmer!

Niemand ontkent dat glasvezel de toekomst heeft. Het is vrijwel voor alle bedrijven relevant en noodzakelijk om nu na te denken over het gebruik van glasvezel voor een betrouwbare en snelle internetverbinding. En op een bedrijventerrein is het eigenlijk niet meer dan logisch om te kiezen voor een gemeenschappelijk aanleg van een eigen glasvezelnetwerk.

Lees meer
Niet experimenteren met betrouwbaarheid

Niet experimenteren met betrouwbaarheid

Veilig en betrouwbaar online zakendoen is essentieel voor iedere organisatie. Communicatie tussen uw leveranciers, partners, klanten en collega’s moet soepel verlopen. Met glasvezel kiest u voor een kwalitatief hoogstaand netwerk met een ultrahoge beschikbaarheid (uptime) van meer dan 99,9%. Zo heeft u optimale digitale bereikbaarheid.

Lees meer

Abonneer op fiberrevolution

Helder als Glas!

E-mailadres