Blog

Regelmatig publiceren wij Blogs over actuele onderwerpen die een relatie hebben met telecom en/of glasvezel. Altijd vanuit een ondernemersperspectief en in gewoon Nederlands. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de publicatie van nieuwe blogs? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een conversatie-AI-taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Het is gebaseerd op de GPT-3.5-architectuur en is ontworpen om mensachtige reacties te genereren op tekstuele prompts. ChatGPT is getraind op een grote hoeveelheid gegevens van het internet en kan...

Lees meer

De opvolger van Glasvezel

Een vraag die mij afgelopen jaren regelmatig werd gesteld: Wat komt er na glasvezel? En vragen in dezelfde trant, zoals: Is er al iets snellers dan glasvezel? Kan mijn onderneming glasvezel ‘overslaan’ en direct naar de nieuwste oplossing springen? In deze blog gaan...

Lees meer

Is 5G het walhalla? En wat kan ik er (niet) mee?

Als ondernemer in glasvezel en lid van de gerenommeerde branchevereniging NLconnect volg ik de 5G-ontwikkelingen al vele jaren op de voet. De invoering ervan is een belangrijke technologische ontwikkeling. Zowel voor bedrijfsleven, overheid als burgers. Maar helaas is – zoals vaker – de gebruikelijke hype rondom 5G inmiddels ook begonnen. Het is dus zaak om bij de feiten te blijven; zaken in het juiste perspectief te plaatsen.

Lees meer

The last mile

Sommige ondernemers moeten er lang op wachten, glasvezel. Maar met het beschikbaar hebben van een glasvezelaansluiting ben je er helaas nog niet. De meeste glasnetwerken worden aangelegd door een handjevol monopolisten zoals KPN en Ziggo. Als eigenaar van de ‘last-mile’, ofwel het laatste stukje glasvezel naar uw meterkast, claimen zij het alleenrecht te hebben en daarbij alles te kunnen bepalen wat er op en over hun netwerk gebeurt. De zogenaamde ‘last-mile’ lock-in.

Lees meer

Eye openers over telecomproviders

Telecomproviders spelen met de meest uiteenlopende diensten een steeds belangrijkere rol in het leven van mensen en bij het reilen en zeilen van bedrijven. Voor buitenstaanders blijft het vaak een ondoorzichtige markt. Typisch telecom-taalgebruik zorgt regelmatig voor vervelende verrassingen. Wees je daarom bewust van de mooie termen die zij gebruiken

Lees meer

Niet experimenteren met betrouwbaarheid

Veilig en betrouwbaar online zakendoen is essentieel voor iedere organisatie. Communicatie tussen uw leveranciers, partners, klanten en collega’s moet soepel verlopen. Met glasvezel kiest u voor een kwalitatief hoogstaand netwerk met een ultrahoge beschikbaarheid (uptime) van meer dan 99,9%. Zo heeft u optimale digitale bereikbaarheid.

Lees meer

Verbied tractoren op de digitale snelweg!

De Nederlandse overheid is verantwoordelijk voor de aanleg van snelwegen. De overheid bepaalt wie er gebruik van mag maken en wat de spelregels voor de weggebruikers zijn. Op de ene snelweg is de maximumsnelheid bijvoorbeeld 100 km/u en op de andere mag u 130 km/u rijden. Ook bepaalt de overheid welke type weggebruikers worden toegelaten op de snelweg. Geen voetgangers en fietsen, en in de meeste gevallen geen tractoren. Afijn, die laatste groep weggebruikers voelde een dringende noodzaak om twee weken geleden aan deze spelregel geen gehoor te geven en zo de langste file (800 km?) allertijden te veroorzaken.

Lees meer

Een speciale bril voor kleine lettertjes

U kent dat vast wel. U heeft een mooi product gekocht of een mooie dienst afgenomen en achteraf leest u – indien echt nodig – pas de kleine lettertjes. En ik kan u verzekeren, die lettertjes zijn niet voor niets zo klein; bij een meningsverschil zullen zij daarom vrijwel nooit in uw voordeel uitpakken.

Lees meer

Hand in hand met ondernemers

Experts zijn het erover eens dat het gebruik en daarmee de afhankelijkheid van digitale informatie en/of diensten de komende decennia fors zal toenemen. In de afweging over de beste oplossing voor een bedrijfszekere internetverbinding bent u glasvezel vast en zeker tegengekomen. Glasvezel wordt door kenners gezien als de ultieme oplossing.

Lees meer

Abonneer op fiberrevolution

Helder als Glas!

E-mailadres