Hoogerwerf for Office voorziet in alles wat MKB bedrijven en hun medewerkers nodig hebben om goed, gezond en plezierig te werken. Kernactiviteit van Hoogerwerf for Office is het inrichten van kantoren; het creëren van werkomgevingen in de breedste zin van het woord. Dat is niet alleen het inrichten van een werkomgeving, maar ook het aanleggen van alle installaties zoals netwerken, alarmsystemen, sprinklerinstallaties, en luchtbehandeling. 

Peter Hoogerwerf: “Ons bedrijf (toen nog Hoogerwerf Kantoorinstallaties) is begin 1965 opgericht door mijn vader Jan Hoogerwerf. Vandaag de dag zijn wij, bij wijze van spreken, zowel architect als aannemer. Dat betekent dat er geen ruis is tussen het ontwerp van een kantoorinrichting en de uitvoering kan ontstaan. Wij hebben een kring van mensen om ons heen waarmee wij al vele jaren met veel plezier mee samenwerken. Wij werken rechtstreeks in opdracht van de klant. Samen kijken wij wat belangrijk voor een organisatie is en hoe wij dit kostenefficiënt kunnen realiseren. Onze klanten kiezen ook bewust voor dit samenwerkingsconcept boven het willekeurig aanvragen van een offerte en het kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Zij weten dat wij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het inrichten van een kantooromgeving bijvoorbeeld op het gebied van akoestiek, verlichting en luchtbehandeling.”

Snelheid en stabiliteit

“Enige tijd geleden was ik voorzitter van de ondernemersvereniging van terrein ‘Groot Vettenoord’ in Vlaardingen. Het bedrijventerrein bestond al vele jaren en beschikte niet over de voorzieningen die bedrijven nodig hebben. Om het terrein aantrekkelijk te houden voor de bedrijven die er gehuisvest zijn en voor ondernemers die zich hier willen vestigen hebben wij destijds samen met de gemeente gekeken waarin te investeren. Mede door onze inspanningen heeft het gehele gebied een facelift ondergaan. Het aanleggen van een eigen buizenstelsel voor een open glasvezelnetwerk was een van die belangrijke investeringen. Ook ons bedrijf had behoefte aan een stabiele en hoogwaardige breedband verbinding om onze digitale bedrijfsvoering en digitale innovatie verdere vorm te kunnen geven. Zoals bij vele bedrijven hier op het terrein volstond onze ADSL-verbinding niet meer om bijvoorbeeld volledig in de cloud te werken.”

Imago

“Ondanks het feit dat KPN op ons terrein een aansluiting op hun glasvezelnetwerk kon aanbieden, was het aanleggen van een eigen netwerk een slimme kostenbesparing. Ook zijn wij nu volledig vrij om te kiezen welke leveranciers (providers) over het netwerk leveren. Daarvoor bepaalde KPN welke leveranciers gebruik mochten maken van het netwerk. Deze verplichte winkelnering is mijn inziens niet meer van deze tijd. Het glasvezelnetwerk is al enige tijd in gebruik en alles verloopt naar wens. Het netwerk is ook een mooi argument om ondernemers naar ons bedrijventerrein te krijgen. Het kunnen aanbieden van alle moderne voorzieningen, waaronder een stratendekkend en open glasvezelnetwerk, helpt mee aan een goed imago van het bedrijventerrein en maakt het aantrekkelijk voor toekomstige ondernemers.”

Peter Hoogerwerf ten slotte: “Voor verenigingen die voor de keuze staan om collectief te gaan voor glasvezel, raad ik onze partner FiberRevolution! zeker aan. De aanleg is voorspoedig verlopen en het beheer is uiterst vakkundig. Zo behoeven wij als ondernemersvereniging geen kennis op te bouwen van glasvezel en kunnen onze leden (en de niet-leden) toch gebruik maken van hun betaalbare en open glasvezel aansluiting, met alle voordelen van dien.

Wij hebben tot nu toe alleen maar profijt gehad van ons collectieve glasvezelnetwerk.”

Bedrijfsnaam: Hoogerwerf for Office
Website: https://hoogerwerf.nl (& https://flexwerkenvlaardingen.nl)
Branche: interieurprojecten en kantoorartikelen