Janssens Oriënt Carpets is een groothandel in Oosterse tapijten. Het bedrijf importeert rechtstreeks bij de producent en bestaat 50 jaar. In 1985 heeft het bedrijf een winkelketen overgenomen (Perez). Die viert dit jaar zijn 100-jarige jubileum. Marco Emmerich is controller bij Janssens Oriënt Carpets Holland B.V.: ”Alle tapijten importeren wij uit het land van oorsprong. Onze inkoper gaat meerdere keren per jaar langs tapijtknoperijen en tapijtfabrieken om afspraken te maken en de kwaliteit te controleren. In India heeft Janssens Oriënt bijvoorbeeld een eigen vestiging. Janssens Oriënt heeft twee soorten klanten. De ene klant koopt een kwaliteitstapijt en zien we vervolgens twintig jaar niet meer. De andere klant kiest voor een goedkoper product omdat ze graag om de zoveel tijd willen wisselen qua interieur. Zij kopen iedere vijf jaar een tapijt.”

Clouddiensten

Glasnet Kraaiven is sinds oktober 2016 operationeel. Het netwerk heeft inmiddels meer dan zestig aansluitingen en groeit snel. Het 100% open netwerk biedt lokale ondernemers vrijheid om digitaal zaken te doen en te innoveren. Janssens Oriënt Carpets Holland B.V. is een van de gebruikers. Marco: “Tot drie jaar geleden vond al ons internetverkeer plaats via een ADSL-verbinding. Dat was zeker niet optimaal en werkte zo nu en dan sterk vertragend. Inmiddels werken wij met veel diensten in de cloud. Een betrouwbare en snelle verbinding wordt daardoor steeds belangrijker.”

Glasvezel

“Wij hebben destijds heel vaak geïnformeerd wat de mogelijkheden waren om de snelheid en betrouwbaarheid te verbeteren. Op ons bedrijventerrein hadden slechts enkele grote ondernemingen een vaak zeer dure glasvezelverbinding. Dat is voor een groot bedrijf haalbaar, maar voor kleinere ondernemingen toen en vandaag vaak geen optie. Het bedrijventerrein is vrij groot en veel ondernemers kampten met dezelfde problemen.”

Collectief netwerk

“Wij zijn inmiddels al een paar jaar aangesloten op het collectieve glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg. FiberRevolution! heeft gezorgd voor de infrastructuur. Het is een 100% open netwerk, dat wil zeggen dat wij vrij kunnen kiezen bij welke leveranciers wij welke diensten afnemen . Sindsdien hebben wij in feite altijd een perfecte verbinding gehad. De iets hogere kosten voor een snelle betrouwbare verbinding zijn ons meer dan waard. Met onze oude verbinding hadden wij nooit de overgang naar de cloud kunnen maken.”

“Ik heb mij best wel verbaasd dat sommige ondernemers in het begin niet echt enthousiast waren en lang hebben gewacht om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk. Dat heeft best vertragend gewerkt. Achteraf is iedereen zeer tevreden. Wij hebben nooit problemen en kunnen supersnel in de cloud werken. Mijn advies aan bedrijventerreinen die een collectief glasvezelnetwerk willen laten aanleggen, is om direct met zoveel mogelijk bedrijven te participeren. Dat scheelt aanlooptijd en kosten!”

Bedrijfsnaam: Janssens Oriënt Carpets Holland B.V.
Website: http://www.janssens-orient.nl
Branche: Groothandel/winkelketen in Oosterse tapijten